Napi idézetek a Szépségről

Aromaterápia kiegészítve gyógynövényterápiával

By Semiramis
Gyógynövény-kivonatok párologtatása az élménykabinban


Múlt

A gumiból, gyantából, fakéregből és virágszirmokból kivont értékes illóolajokat - kellemes illatuk miatt - már az ókori egyiptomiak is fölhasználták, részben gyógyszerként, részben vallási célokra. Indiában szertartásokon és gyógyításra használták őket. Kínában az akupunktúra mellett a növényi kivonatokat is századok óta alkalmazzák kiegészítő kezelésként.


Újkori története


Az aromaterápia elnevezést előszőr 1928-ban René-Maurice Gattafossé francia vegyész használta, aki azt tapasztalta, hogy a kezén lévő égett seb a rácsöppentett levendulaolajtól hamar begyógyult. Tanulmányozni kezdte az illóolajok antiszeptikus tulajdonságait. Munkásságát honfitársa, dr. Jean Valnet folytatta. A második világháborúban megsebesült katonák sebeit illóolajokkal gyógyította.Aromaterápia:

Illóolajok gőzét tartalmazó terápia, mely az emberi szervezetet egységként kezelve jótkénonyan befolyásolja az agyat és az érzelmeket.

Az élményterápia teljessebbé tehető az egyén pillanatnyi igényihez kiválasztott illóolajok használatával, melyek csodálatos hatásukat a bőrön át, és a belégzés által is kifejtik a kezelés ideje alatt: a vendég ezáltal intenzív, illóolajos gőzburokban fekszik.


Gyógynövény-kivonatok párologtatása:

- közérzetjavító, egészségmegőrző hatás a természet patikájából
- kezelés közben az illóolajos aroma mellett a készülék egy speciális
  csészéjéből adagolható erre a célra használatos gyógynövény-
  kivonat
- e gyógynövények még teljesebbé tehetik a kúra élményétAromaterápia a DermaLife SPA kabinban:

Mi is használunk a kezelések, terápiák során illó olajokat, melyeket a Kedves Vendégünk választhat ki, ill. a kezeléstől elvárt hatás érdekében javaslatot teszünk a típust illetően.Ezt az olajat csepegtetjük egy kis tálkába, nem tömény koncentrátumként, hanem némi vízzel elegyítve, majd amikor a gépi program által a kezelés ahhoz a folyamathoz érkezik, amikor elegendő meleg gőz keletkezik a kabinban, ez a kellemes illó olaj elegyedik ezzel a párával, szétárasztva és e finom illattal bevonva arcunkat, testünket, érzékeinket.

Mi általunk is használt illó olajok közül néhány:

- levendula
- eukaliptusz
- citromos eukaliptusz
- citrom
- indiai citromfű
- narancs
- borsos menta

Nyári akciós dermalife kezelés: 2 000 Ft / alkalom (6 000 Ft helyett)

Bejelentkezés: Hajni, Ági