Napi idézetek a Szépségről

Masszázsaink - Test

By Semiramis
Bejelentkezés: a masszázstól függően annál a kollégá(k)nál, aki végzi őket, ezt a Masszőrök/Testkezelők jobb menü pont alatt a személyes bemutatkozásoknál található felsorolva, ki miben szerezte a gyakorlatát.Több masszőr dolgozik a Szalonban, ha  minket választasz,  nálunk megtalálhatod a tradicionális masszázsokat is, de különleges, akár teljesen új masszázs élményekben is részesülhetsz!
Természetesen, ha tanácstalan vagy, segítünk kiválasztani a Neked legmegfelelőbbet :-)
Árakat és részleteket az egyes masszázsok alatt találhatsz, ha eltérő egyes fajtáknál a listaárnál.

Jelenlegi kérhető masszázsaink:

Gyógymasszázs
Svéd/frissítő masszázs
Aromaterápiás stresszoldás
Lágy csontkovácsolás
Hátmasszázs gerincnyújtással
Testmasszázs gerincnyújtással
Nyírtejes méregtelenítés
Keleti varázslat stresszoldás
Kámforos frissítő masszázs
Lávaköves -hot stone- masszázs

Jelenlegi listaár: 4-5-6 000-12 000 Ft/40-50-60 perc közötti áron vannak, nem egyforma időtartamúak, és árúak, hiszen különböző típusokról van szó

Figyeld a kuponos akcióinkat is.

Az általános masszázsokhoz felárért kérhető plusz extrák (kivéve természetesen, ahol a kombinációban már eleve benne van, ott nincs felár, maga a csomagár tartalmazza az összes elem árát):

A testmasszázsokhoz kérhető kozmetikai masszázs, mely tartalmazza az arc- és dekoltázs masszázs mellett a fej átmasszírozását is, és érintik a kezeket, ujjakat, ezek szintén speciális krémekkel történnek, igazodva a testmasszázs jellegéhez!

Ára: akciósan 1 990 Ft, amennyiben testmasszázshoz kéred pluszba.
(Ez pluszban a helyszínen fizetendő, ha kuponos masszázsra érkeztél)

Időtartama, amely hozzáadódik a testmasszázs idejéhez: 20 perc:
Ez egy 60 perces svéd esetén: 60 perc svéd, vagy egyéb testmasszázs + 20 perc kozmetikai masszázs = 80 perc, öltözéssel, vetkőzéssel másfél óra


Másik kérhető extra a meditációs vezetés:
a testmasszázs meghatározott részében a kolléganő meditációval segíti a mélyebb ellazulást, a technika egyénfüggő (ez nem hipnózis!)

- a meditáció hossza szintén 20 perc kb. ára szintén akciósan 1 990 Ft


Extraként kérhető csakraterápia:

Csakra kristályokkal harmonizálunk, a megfelelő csakrára megfelelő kristályokat teszünk, így segítjük a csakrák tisztítását, és a normális rezgés szint visszaállítását, ez szintén bele iktatható a testmasszázsok némelyikébe:

jellemzően ezeknél a típusúaknál célszerű: Levendulás harmonizálás, Lávaköves, Aromaterápiás, és egyes spirituális jellegűeknél, melyeket most fejlesztünk ki.

Ára és időtartama egyezik a többi feláras extráéval: 1 990 Ft / 20 perc

FONTOS!

Minden extra kérése esetén az időpont előjegyzéskor jelezni KELL, mit/melyik extrát szeretnéd, mert ehhez alkalmazkodva tudunk kabint és hozzá időpontot, kollégát is biztosítani!

Ha egyszerre 2 féle extrára lenne igényed:
Pl. kozmetikai masszázs és meditáció, vagy bármelyik másik 2 kombinációs extrára: akkor a 2 extra ára csak 2 990 Ft ! (Ekkor az időtartam szintén 20 perc, mert a meditációt lehet és jó is a kozmetikai masszázsnál, és a csakrakövek munkája közben is alkalmazni)

(Ha mindhármat szeretnéd, akkor az etxrás időtartam + 40 perc, és ekkor a meditáció a csakraköveknél lesz, ennek plusz felára rendkívül kedvezményes, csak 3 990 Ft)


A masszázsok általános hatásai:

A masszázsok jótékony hatásait ma már talán senkinek sem kell bemutatni, a Szalonunkban megtalálható adott masszázsfajtáknál mi amúgy is részletezzük, mi mit "tud", mire képes, mire hat a legjobban, ill. mi mit szeretnénk nyújtani, és olykor sikereinket is el fogjuk a megfelelő menüpont alatt mesélni is. De azért a teljesség kedvéért álljon itt is pár szó a masszázsok előnyeiről  :-)

Eredete
(nem egyértelmű a szó származtatása, mert minden kultúrában megtalálható volt valamelyik fajtája)


- A francia massage szó, mely pedig a görög eredetű,
  massein (dörzsölni) szóból ered, s gyúrást jelent
- Az arab mass (nyomni), vagy a héber mases szó is lehet az eredete
- De vannak, kik szankszrit származást véltek benne felfedezni

Ami biztos:
a masszázs a legrégebbi gyógyeljárások közé tartozik.

Legkorábbi Kínából származó feljegyzés a masszázsról Kong-Fu-tól származik ie. 2700-ból. Orvospapok végezték, s kombinálták a szervezet aktív és passzív tornájával (Tai-Chi). Innét származik az akupresszúra (ujjnyomásos pont masszázs) tudománya is, mely az akupunktúra egyszerűsített változata.


Hatása a bőrre

A masszázs erősíti a faggyú- és izzadtságmirigyek kiválasztó munkáját, eltávolítja az elhalt hámsejteket, javítja a bőr anyagcseréjét, erősíti a szervezet védekezőképességét. Elősegíti a bőr rugalmasságának megőrzését, ezáltal lassítja öregedését.


Hatása az idegrendszerre

Bizonyos masszázstechnikák hatékonyan csökkentik az érző idegvégződések érzékenységét, ezért ezeket gyakran alkalmazzák fájdalomcsillapításra ideggyulladás és idegfájdalmak esetén. A lágy fogások stimulálják a mozgatóidegeket, emelik az izmok ingerelhetőségét.


Hatása a pszichére

Egyes technikák nem csupán a mozgásszervi betegségek esetén, hanem mentális értelemben is hathatós segítséget nyújthatnak. A lágy masszázsfogások megnyugtatják az idegeket, szabaddá teszi a légzést, oldja a feszültségeket , segítenek az ellazulásban. Előfordulhat, hogy masszázs közben a páciens egyszerűen álomba merül Ez is a test, a lélek és az elme mély ellazulásának jele.


Hatása az izmokra és ízületekre

A masszázs hatására a megfeszült ellazulnak (detonizálás, az ernyedt izomzat pedig újult erőre kap, helyreállhat a normál izomfeszesség. Intenzív testmozgás után az anyagcsere során termelődő tejsav lerakódik az izomszövetekben, ami izomlázat, izomgörcsöket eredményezhet. A masszázs elősegíti a tejsav eloszlását és kiürülését a fáradt izomzatból, ezáltal enyhíti a fájdalom és fáradtságérzetet. A sportolók verseny előtti felkészítése során alkalmazott masszázs segít a fáradtság csökkentésében, javítja az izomtónust, fokozza az izom rugalmasságát és az összehúzódás erejét növelve, erősíti az izmokat.


Hatása a csontokra

Csont, vagy izületi sérülések után, mivel az izmok és ízületek mozdulatlanságra kényszerülnek, lelassul a helyi vérkeringés, nyirokpangás következik be, ez pedig duzzanathoz, izomletapadásokhoz vezet. Megfelelő masszázs alkalmazásával felgyorsíthatjuk a vér- és nyirokkeringést, eloszlik a duzzanat, fellazul az összetapadás, és az ízület visszanyeri egészséges aktivitását.


Hatása a vérkeringésre

A masszázs akár többszörösére is növelheti a felületes és a mélyen fekvő testszövetek vérellátását. A vérellátás javítja a sejtek oxigén- és tápanyagellátását. Emellett az érintés és az élénkebb vérkeringés a nyirokrendszer működését is serkenti, amitől javul a lerakódott salak és méreganyagok kiválasztásának és elszállításának hatásfoka. A vér- és a nyirokkeringés megélénkülése gyúrással érhető el. A megfelelő immunvédekezés alapja pedig nem más, mint a kielégítő vérkeringés és a jól működő nyirokrendszer.


Hatása a szervekre

A masszázs belső szerveink működésére is hatással van. Ez abból adódik, hogy belső szerveink kapcsolatban állnak bőrünk bizonyos zónáival, és köztük reflexszerű (automatikus) reakciók léphetnek fel. A bőr ilyen jellegű zónáinak célirányos masszírozásával befolyásolhatjuk egyes szerveink, mint például a vese, a máj vagy a szív működési zavarait. ezen az elven alapul a láb reflexzónáinak masszírozása, valamit a kötőszöveti masszázs.
forrás: vitaminbank.hu